Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Χρωματιστά μαρεγκάκια

                                               Καλησπέρα.Τι κάνετε γειτόνισσες;
                                        Λογικά τέτοια ώρα θα πρέπει να κοιμάστε.
                                        Εγώ έφτιαξα για το πάρτι μας χρωματιστά μαρεγκάκια
                                        που θα κάνουν θραύση απ'τους λιλιπούτιους
                                        καλεσμένους μας.
                                        Λοιπόν τα υλικά είναι απλά και η συνταγή εύκολη,
                                       στο τέλος της ανάρτησης έχω οδηγίες για όποια
                                        μανούλα θέλει να δοκιμάσει.
                    
3 χρώματα έφτιαξα αλλά το κίτρινο
δεν μου άρεσε καθόλου και το πέταξα.
Έτοιμα για φούρνο
Και εβουαλά!!!!!!!!!!!!!!!!!
Υλικά
4 ασπράδια
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
χρώμα ζαχαροπλαστικής
τρούφα


Εκτέλεση
Χτυπήστε τα ασπράδια με το λεμόνι στο μίξερ,στη δυνατή ταχύτητα,να πήξουν και να αφρατέψουν
.Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε τη μισή ζάχαρη σε μικρές δόσεις.Χαμηλώστε την ταχύτητα στο
ελάχιστο.Ρίξτε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα για 1 λεπτό.Με μια οδοντογλυφίδα
προσθέστε στη μαρέγκα μια μικρή ποσότητα χρώμα.Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα ώσπου ανακατευτεί καλά το χρώμα.Στρώστε 2 σχάρες του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.Βάλτε το μείγμα μέσα σε κορνέ και φτιάξτε τα μαρεγκάκια επάνω στο αντικολλητικό χαρτί σε μικρή απόσταση γιατί δεν φουσκώνουν καθόλου.Αν θέλετε τις πασπαλίζετε με τρούφα.
Ψήστε τις μαρέγκες στους 100 βαθμούς,με αέρα,για 2 ώρες.Σβήστε το φούρνο και αφήστε τα
να κρυώσουν μέσα σ'αυτόν.
Σε αεροστεγή κουτιά διατηρούνται 5-6 μήνες.
Καλή επιτυχία σε όσες τα φτιάξουν.
         

8 σχόλια:

χρυσάνθη είπε...

Να που και εμείς δεν κοιμόμαστε και μας άνοιξες βραδυάτικα την όρεξη!Πολυωραία φαίνονται μέσα στις γυάλες!!!!!!

s_paraskevaidis είπε...

καλησπερα σε ευχαριστουμε για τη συνταγη πες μας ομως πως εφτοιαξες και το γλασο για της κορωνιτσες;και απο προμηθευτηκες τα κουπατ;εαν λεγονται τα μυστικα βεβαια!να χαιρεσαι το κοριτσακι σου πολυ ομορφος στολισμος!!!και του χρονου!!!κατερινα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ είπε...

ωχ!!!το παραπανω σχολιο ειναι στο λογαριασμο του αφεντκου μου γραψε λαθος!!!κατερινα

Αναστασία Νεραϊδόσκονη είπε...

Χρυσάνθη μου,τι ώρα είναι αυτή που μου άφησες σχόλιο;Κάλε δεν νυστάζεις;;;;;

Αναστασία Νεραϊδόσκονη είπε...

Κατερίνα σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου,να είσαι και συ καλά.
Λοιπόν θα σου πώ όλα μου τα μυστικά τώρα.....το κουπ-ατ είναι απ τον Στέλιο Παρλιάρο(Κολωνάκι είναι το μαγαζί του)και η συνταγή για το γλάσο είναι η εξής απλή:
1)1 ασπράδι
2)λίγες σταγόνες λεμόνι 3)λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής
4)ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάς με σύρμα τα 2 πρώτα υλικά
και προσθέτεις άχνη μέχρι να γίνει όσο σφιχτό θές.Και τέλος το χρώμα. Έτοιμο.Ότι άλλο θελήσεις,στην διάθεσή σου.kisses,anastasia.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ είπε...

σε ευχαριστω παααααααρρρρρρρρρρααααααα πολυ για την αμεση απαντηση!!!σου εχω ομως και ποιο δυσκολη ερωτηση!!!λογω οικονομικης κρισαρας θελω να φτοιαξω μονη μου τα μπισκοτακια για τη βαφτιση της μπεμπας μου και σε ρωτω λοιπον:ποσες μερες διατηρούνται;πως εγραψες ονομα ειναι γλασο και αυτο; και αν ναι πρωτα στεγνωνει η βαση και μετα με κορνε γραφεις;στεγνωνει τελειως; δηλαδή γινεται σκληρο τοσο ωστε να συσκευαστεί σε σακουλακι με κορδελιτσα και να μην διαλυθει μαλακωσει;στο χωριο μου λενε δωσε θαρρος στο χωριατη να σου ανεβει στο κρεβατι;συγνωμη για τον καταιγισμο ερωτησεων αλλα 21 μαιου εχουμε βαφτιση και δεν ξερω αν τα καταφερουμε οικονομικα να γινει!!!παντως και παλι μπραβο σου ειναι ολα υπεροχα!!!

Αναστασία Νεραϊδόσκονη είπε...

Λοιπόν, ένα-ένα γιατί μπερδεύτηκα.χι!χι!
Τα μπισκότα κρατάνε μια βδομάδα,μπορεί και δύο,για να είναι μαλακά και φρέσκα(τουλάχιστον για την συγκεκριμένη συνταγή).
Μόνο το όνομα είναι γλάσο και υπάρχει ένας ειδικός στυλό (cook-shop) για να γράψεις ή φτιάχνεις μικρό κορνέ από λαδόκολλα.Αφήνεις πρώτα να κρυώσουν τα μπισκότα και μετά το γράφεις(καλύτερα την επόμενη μέρα γιατί το μπισκότο κρατάει υγρασία μέσα).Στεγνώνει γρήγορα(σε μισή ώρα σχεδόν) και μπορείς να το συσκευάσεις όπου θες(καλύτερα όχι αμέσως). Και στο δικό μου χωριό αυτό λένε!!!!!!!!χα!χα!Λες να είμαστε απ το ίδιο; Πάντως σου εύχομαι να τα καταφέρεις και να σου ζήσει το μωράκι σου.Ότι άλλο θες,εδώ είμαι.Εσύ έχεις blog;

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας.! Ποσά κομμάτια μαρεγκες βγαίνουν περίπου με αυτά τα υλικά?